21 Nisan 2012 Cumartesi

Memleketim’ şarkısıyla hafızalara kazınan sanatçı Ayten Alpman hayatını kaybetti



‘Memleketim’ şarkısıyla hafızalara kazınan sanatçı Ayten Alpman hayatını kaybetti. Caz sanatçısı Kerem Görsev, Alpman'ın kızıyla konuştuğunu belirterek üzücü haberi twitter hesabindan duyurdu.
Türk Müziğinin yapı taşlarından biri daha hayatını kaybetti. Memleketim şarkısı ile gönüllerde taht kuran sanatçı Ayten Alpman Hayatını kaybetti. Ayten Alpman Vefat Etti. Ayten Alpman Öldü.

83 yaşında olan ve 2004 yılında kalp krizi geçiren Alpman, bir süredir özel bir klinikte zatürree tedavisi görüyordu. . Ayten Alpman Vefat Etti. Ayten Alpman Öldü.
Ayten Alpman’ın ölüm haberi sanat dünyasında bomba etkisi yaratırken, sevenleri tedavi gördüğü kliniğe akın etti. Ayten Alpman 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

AYTEN ALPMAN KİMDİR ? HAYATI, ŞARKILARI
1929 yılında İstanbul’da doğan Ayten Alpman, liseden sonra İlham Gencer'in solistlik teklifi ile İstanbul Radyosu'nda programa başlamış, daha sonra tanıştığı Arif Mardin’in teşviki ile caz türünü benimsemiştir.
1953 yılında İlham Gencer ile evlenen Alpman, 1959 yılında ilk plağı "Sayonara/Passion Flower"ı yayınlamıştır. 1963 yılında çalışmak için İsveç'e gitmiş, üç yıl sonra Türkiye'ye dönmüştür. Fecri Ebcioğlu'nun ısrarlarıyla Türkçe söylemeye başlamış ve ilk çalışması "İnan Bana / Ayrıldık Yalnızım" 45lik plak olarak yayınlanmıştır. Sezen Cumhur Önal ile birkaç 45'lik çalışması yapmıştır. .enerjigundem.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder