29 Nisan 2012 Pazar

Dijital bilgi depolamak için USB bellekler dışında artık farklı seçenekler var


Dijital bilgi depolamak için USB bellekler dışında artık farklı seçenekler var. Bulut depolama sistemleri mesela. Sistem nasıl çalışıyor, olumlu ve olumsuz yönleri nedir, hangi servisler depolama hizmeti veriyor?
Yönetim kuruluyla önemli bir toplantı için sabah evden aceleyle çıkarsınız. Toplantıda, hafta boyunca üzerinde çalıştığınız bir sunum yapacağınız için oldukça heyecanlısınızdır. Ama ofise vardığınızda sunumu evdeki bilgisayarınızda unuttuğunuzu fark edersiniz. Az önceki tatlı heyecanınız birden paniğe dönüşür. Bugünün işyerinizdeki son gün olmaması için dua etmekten başka yapacak bir şey kalmamıştır...
Eğer yukarıda anlattığım tablo size bir yerlerden tanıdık geliyorsa bulut depolama servislerini yakından tanımanızda fayda var. Bu sistem sayesinde artık dosyalarınıza her yerden kolayca ulaşmak mümkün.
Bulut depolama nedir?
İngilizce 'Cloud Storage' olarak adlandırılan bulut depolama, dosyalarınızı internet üzerinde saklamanıza ve herhangi bir bilgisayardan erişmenize izin veren bir servistir.
Avantajları neler?
Bulut depolama servislerinin en önemli avantajı internet erişiminin olduğu her yerden dosyalarınıza ulaşabilmeniz. Böylece dosyalarınızı harici bellekte taşıma zahmetinden kurtulmuş oluyorsunuz. Bulut depolama servisi veren uygulamaların hepsi belirli bir miktara kadar ücretsiz depolama hizmeti veriyor. Bu son kullanıcılar için oldukça ekonomik. Bulut depolama sistemlerine yüklenen dosyalar anında güncelleniyor. Böylece birden fazla kişi farklı mekanlarda bile olsalar aynı dosya üzerinde çalışabiliyor. Bulut depolama servislerini kullanan şirketler personel, enerji ve zaman tasarrufu sağlar.
Peki ya dezavantajları?
Bulut depolamanın en önemli dezavantajı yaşanabilecek birtakım güvenlik açıkları ve dosyaların gizliliği sorunu. Bulut depolama için kullandığınız servise her yönden güvenmek zorundasınız. Yükleyeceğiniz dosyaların çok gizli olmamasına dikkat etmenizde yarar var. İnternet erişiminizde yaşayabileceğiniz sorunlar ise doğal olarak dosyalarınıza erişiminizi de zorlaştıracaktır. Ayrıca bulut servislerinde veri depolama hızı internet bant genişliği ile sınırlıdır. Duruma göre dosyalarınızın aktarılması oldukça uzun sürebilir.
Bulut Bilişim Servisleri
Son kullanıcılar için birçok bulut depolama servisi mevcut, işte o servislerden bazıları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder