25 Nisan 2012 Çarşamba

Alcatel-Lucent’in TV ve Eğlence vizyonu ve bulut bilişimden güç alan Multiscreen teknolojisi

Alcatel-Lucent’in TV ve Eğlence vizyonu ve bulut bilişimden güç alan Multiscreen teknolojisi, sahip olduğunuz tüm ekranları bir araya getirerekeğlence anlayışını yeni bir boyuta taşıyor.
Alcatel-Lucent, 2012 yılında ağırlık vereceği teknolojilerden biri olan Multiscreen ile bireylerin içeriğe ve eğlenceye bakışında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
Multiscreen teknolojisi, televizyon, bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolları ve tablet bilgisayar gibi sahip olduğunuz tüm ekranlardan, aynı içeriğe aynı kalitede erişebilmenize ve ekranlar arasında dilediğiniz zaman kesintisiz bir şekildegeçiş yapmanıza olanak tanıyacak. Böylece günlük hayatınızın vazgeçilmezi olan TV kanalları, internet üzerinden eriştiğiniz videolar, sosyal ağ bağlantıları, oyun ve müzik gibi eğlence dünyasının temel bileşenlerini tek bir merkezdetoplayarak hepsini aynı noktadan yönetebileceksiniz.
Multiscreen teknolojisinin, uzun zamandır kurumların güvenilir iş ortağı konumundaki Alcatel-Lucent’in 2012’de odaklandığı ana konulardan biri olduğunu söyleyen Alcatel-Lucent Orta Doğu Türkiye ve Azarbeycan Pazarlama DirektörüBarış Özkök, şunları kaydetti: “Multiscreen teknolojisi, şebeke altyapısı ve son kullanıcılara verilen hizmet noktasında 2012 yılında bir diğer teknolojik önceliğimiz olan bulut bilişim mimarisinden faydalanıyor. Alcatel-Lucent olarak Multiscreen alanında dünyadaki lider servis sağlayıcılarla ve medya devleriyle projelerimiz hız kazanmakta ve bu alana ArGe yatırımlarımız artarak devam etmektedir. Özellikle Alcatel-Lucent Teletaş’ın, Türkiye’den dünyadaki bu alandaki projelere öncülük etmesi bizlere gurur veriyor.”
Ekranlar birleşiyor, eğlence katlanıyor
Alcatel-Lucent’ın sunduğu Multiscreen teknolojisi, ekranlar arasında kesintisiz içerik paylaşımı ile kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Örneğin televizyon, mobil telefon, PC ya da tablet bilgisayarınız üzerinden bir video paylaşım sitesine bağlanarak videonuzu izlerken, videonun dilediğiniz kısmıyla ilgili puan veya yorumunuzu tek tuşla sosyal paylaşım ağları üzerinden paylaşabiliyorsunuz.
Benzer şekilde izleyeceğiniz programları, videoları kendi arkadaşlarınızın öneri ve yorumlarına göre seçmek, televizyonunuzda bir video izlerken videoyudilediğiniz yerde durdurup tablet bilgisayarınızda kaldığı yerden devam etmek Multiscreen teknolojisi sayesinde gerçeğe dönüşecek.
btnet.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder