25 Nisan 2012 Çarşamba

Google'ın merakla beklenen bulut depolama servisi resmen hizmete başladı.


Google'ın merakla beklenen bulut depolama servisi resmen hizmete başladı.
Bir süredir çıkmasına çok az kaldığı ve depolama alanıyla ilgili de bir çok spekülasyonun olduğu Google'ın bulut depolama servisi Google Drive artık resmen hayata geçti. Google Drive ile internette, evinizde, işinizde veya hareket halindeyken tüm dosyalarınızı yanınızda taşıyabiliyor ve tüm cihazlarınızda senkronize edebiliyorsunuz. Böylece her ne olursa olsun dosyalarınız her zaman bulut depolama üzerinde güvenli bir şekilde depolanıyor.
Google Drive daha önce de artık neredeyse kesin gözüyle bakılan 5 GB ücretsiz depolama alanını kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca alanınızı aylık 2.50 dolar karşılığında 25 GB'a da çıkartabiliyorsunuz. Aylık 4.99 dolar karşılığındaysa depolama alanınız 100 GB olabiliyor. Ücretli depolama seçeneklerinde Gmail depolama alanınız da bonus olarak 25 GB'a çıkartılıyor. Seçtiğiniz miktardaki alan artı olarak Picasa depolama alanı şeklinde de size geri dönüyor. Ayrıca dosyalarınızı herhangi bir cihazdan istediğiniz kişiyle paylaşabilmek ve beraber düzenleyebilmek mümkün. Düzenleme işlemi içinse Google Dökümanlar servisi bu noktada aktif rol oynuyor.
Ek olarak çeşitli uygulamaların verdiği destek ile dosyalarınızı direk olarak Google Drive hesabınız üzerinden kullanmanız mümkün. Google Drive'daki video ve resimlerinizi Google+'ta da paylaşma şansınız bulunuyor. Google Drive üzerinden HD Video, Adobe Illustrator ve Photoshop da dahil 30'un üzerindeki dosya türünü bu programlar cihazınızda yüklü olmasa dahi tarayıcınız üzerinden görüntüleyebliyorsunuz.
Google Drive uygulaması PC, Mac ve Android cihazlar için uyumlu ve hazırken, yakın zamanda iPhone ve iPad için de uygulamalar kullanıcılara sunulacak. Google hesabınızla giriş yaparak hizmet başladığında haberdar olmak ve bekleme listesine girmek üzere kayıt yaptırabilirsiniz.

fenerhaber.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder