16 Nisan 2012 Pazartesi

Da Vinci'nin yaş günü sanata adandı


Da Vinci'nin yaş günü sanata adandı

UNESCO'ya bağlı Uluslararası Sanat Birliği, Türkiye'nin önerisiyle Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ı bu yıldan itibaren Dünya Sanat Günü ilan etti. Sanat dolu bir gün geçirmek isteyenler için işte bazı adresler. PINAR HİÇDURMAZ
- Dünya Sanat Günü'nde, İstanbul Modern'in 'La La La İnsan Adımları: Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan Bir Seçki', 'Dünden Sonra ve Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar' başlıklı sergiler, saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
- Çocuklara özelBorusan Contemporary yarın, bugüne özel olarak ücretsiz gezilebilecek. 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzede rehberlik hizmeti de ücretsiz verilecek. Çocuklara yönelik atölye etkinliği de ücretsiz yapılacak.
- Renk SenfonileriRessam Aydemir Ökmen,  10. kişisel sergisi 'Renk Senfonileri' ile 17 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Galeri Selvin'de sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, kaynağını Anadolu'nun zengin mitolojisinden alan ana tanrıça ve kadın figürleri, günlük yaşamdan figürlerle iç içe işleniyor.
- Labirent: Horasan'ın 19 Mayıs'a kadar  Pi Artworks Galatasaray'da devam edecek olan 'Labirent' adlı sergisi, pazar hariç her gün 10.30-19.30 saatleri arasında gezilebilir.
- Pozlamalar: Jochen Proehl'ün yeni İstanbul 'Pozlamalar'ı ve ikinci İstanbul sergisi olan 'Unearthed'; dün açıldı. 10 Mayıs'a kadar da İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı'nda bulunan CDA-Projects Galerisi'nde olacak.
-  Transmutasyon: Sezin Aksoy'un 'Transmutasyon' adlı sergisi, 28 Nisan'a kadar Nişantaşı, Chalabi Art Gallery'de görülebilecek.
- Derin Tutku: Ayşegül Dinçkök'ün salı günü açılışı yapılacak 'Derin Tutku' adlı fotoğraf sergisi; 28 Nisan'a kadar Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası'nda ziyaret edilebilecek.
- Sanal Haberler: Sencer Vardarman'ın 'Sanal Haberler' isimli kişisel sergisi 12 Mayıs'a kadar art On the Gallery'de.
- Resimlerimi Çalmışlar!: Güzhan Müstecaplıoğlu'nun 15 eserden oluşan 'Resimlerimi Çalmışlar' sergisi Füsun İnan Sanat Galerisi'nde 13 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder