24 Nisan 2012 Salı

İtalyan otomotiv devi Ferrari, İngiliz şarkıcı ve gitarist Eric Clapton için özel bir spor otomobil üretti


İtalyan otomotiv devi Ferrari, İngiliz şarkıcı ve gitarist Eric Clapton için özel bir spor otomobil üretti. Kendisine özel Ferrari 458 Italia tasarlatan ünlü şarkıcı, yeni otomobili için 4.6 milyon dolar (8 milyon 280 bin TL) ödedi. 67 yaşındaki şarkıcının V8 motorlu, kırmızı renkli otomobilinin üretimi 2 yıl sürdü. Clapton, Ferrari marka otomobillere olan tutkusunu ise “Bir müzisyen olarak Ferrarilerin sesini seviyorum, onların motorlarının hakiki müzik yaptığını söylemeliyim. 12 silindirliler benim zayıf noktam” sözleriyle ifade etti.

GİTARLA 13’ÜNDE TANIŞTI
9 milyon sterlin değerinde bir de yatı bulunan “Slowhand” lakaplı Clapton, Patricia Molly Clapton ve Kanadalı asker Edward Walter Fryer’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Babası, o doğmadan önce savaşa ve sonra da Kanada’ya gitti. Annesi yıllar sonra bir başka Kanadalı askerle evlenip Almanya’ya yerleşti. Eric Clapton anneanne ve dedesi tarafından büyütüldü. Gitarla 13 yaşında tanışan Clapton, bluestan etkilendi. 1961 yılında sanat eğimi için Kingston College of Art’a girdi. Ancak sanattan çok gitarla ilgilendiği için okuldan atıldı. Surrey’deki pub’larda çalmaya başladı. 1970’de grubuyla “Layla and Other Assorted Love Songs” adlı albümü çıkardı. Eroin bağımlısı olan ünlü şarkıcı bağımlılığını yenmek için bir süre müzikten ayrı kaldı. Eroinle mücadelesi sırasında çektiği sıkıntılar onu madde ve alkol bağımlıları için çalışan “Crossroads” adlı bir dernek ve rehabilitasyon merkezini kurmaya itti. (Haberturk)

ÖLEN OĞLUNA ŞARKI YAPTI
En çok ses getiren şarkılarından biriyse ölen oğlu Conor için bestelediği “Tears In Heaven” (Cennetteki Gözyaşları) oldu. Clapton’ın kız arkadaşı İtalyan manken Lori Del Santo’dan olan oğlu Conor, Mart 1991’de ABD’nin New York kentinde annesiyle yaşadığı, 53’üncü kattaki dairenin açık olan penceresinden düşüp öldü. Şarkı 3 Grammy Ödülü kazandı. Kariyeri boyunca 17 Grammy Ödülü olan Clapton’a 2004’te İngiltere Kraliçesi şövalyelik nişanı verdi.

KİMLİK KARTI
ADI: Eric Patrick Clapton
DOĞUM TARİHİ: 30.03.1945
DOĞUM YERİ: Surrey, İngiltere
TARZI: Rock, blues, blues rock, hard rock
BAZI ALBÜMLERİ: Unplugged, Reptile, Crossroads, Slowhand

ÖZEL YAPIM FERRARİ
MODELİ: Ferrari 458 Italia
YAPIM SÜRESİ: 2 yıl
MOTORU: V8
VİTES SAYISI: 7
UZUNLUK: 452 cm
GENİŞLİK: 193 cm
HIZ: 326 km
http://haber.cafesiyaset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder