24 Nisan 2012 Salı

Adobe, Creative Suite 6 yazılımının resmi duyurusunu gerçekleştirdi


Adobe, Creative Suite 6 yazılımının resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin popüler tasarım uygulamalarını demet hâlinde sunan bu paketin içinde aralarında geçen ay beta sürümü yayınlanan Photoshop CS6 da olmak üzere 14 farklı uygulamanın yeni versiyonları bulunuyor.
Adobe Sayısal Medya İşleri Kıdemli Başkan Yardımcısı David Wadhwani CS6 ve onunla birlikte duyurulan Creative Cloud ile birlikte yeni ürünler, yeni mobil iş akışları ve geliştirilmiş yayınlama yeteneklerini bir arada sunduklarını, video ve web profesyonellerinin yüksek etkili içeriklerini ve uygulamalarını sunmak için ihtiyaç duydukları her şeyin bu pakette bulunduğunun altını çizdi.
Daha önceki Creative Suite paketlerinde olduğu gibi, Adobe CS6 uygulamalarını da birbirinden bağımsız olarak sunacak. Ayrıca baskılama, web ve video tasarım alanına odaklı çeşitli paketler de piyasaya sürülecek. İçinde Photoshop, InDesign, Illustrator, Acrobat X Pro’nun bulunduğu Design Standard paketinin yurtdışı fiyatı 1299$. Paketlerin içindeki yazılım sayısı arttıkça fiyat da yukarı çıkıyor ve 2600$ seviyesine ulaşıyor.
Duyurulan bir diğer yenilik olan Creative Cloud ise Adobe’nin tablet ve akıllı telefon uygulamalarının Adobe masaüstü yazılımlarıyla uyum içinde çalışmasını sağlayacak şekilde tüm CS6 uygulamalarına ve diğer bulut servislerine erişim sunan bir abonelik hizmeti. Creative Cloud’ın yıllık abonelik tabanlı modelinde aylık üyelik fiyatı yurtdışında 49.99$ olarak belirlenmiş. Bu fiyat aydan aya 74.99$. Anlayacağınız yıllık abonelik yapmak çok daha hesaplı duruyor. Servis Adobe’nin CS3, CS4, CS5 ve CS5.5 yazılımını kullanan mevcut kullanıcılar için de 29.99$ gibi aylık ücret gibi özel bir fiyat karşılığında sunuluyor.
Önümüzdeki iki hafta içinde Adobe Creative Suite 6′nın Türkiye lansmanı dahilinde üç ilde tanıtım etkinlikleri düzenlenecek. 25 Nisan 2012′de Ankara Sheraton, 27 Nisan 2012′de Bursa Çelik Palas ve 3 Mayıs 2012′de İzmir Swissotel’de Adobe’nin yeni paketiyle ilgili yenilikleri görmeniz mümkün.   teknoblog.com
İlgili – Adobe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder