23 Nisan 2012 Pazartesi

İstanbul 3 dev ressamı bir araya getirdi.

İstanbul 3 dev ressamı bir araya getirdi. Hollanda resim sanatının altın isimleri Rembrandt ve Van Gogh’un yanı sıra İspanya’nın ünlü ressamı Goya’nın eserleri İstanbul’da buluştu. Sergilerin her birini haftada 10 bini aşkın kişi geziyor.

New York Times gazetesi hafta sonu ekinde İstanbul’da son dönemde bir modern sanat patlaması yaşandığını belirtti. Yabancı sanat galerisi sahipleri ABD ve Avrupa’dan İstanbul’a akın ettiğini yazdı. İstanbul bu hafta dünyaca ünlü 3 ressamın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Abdi İbrahim sponsorluğunda Avustralyalı Grande Exhibitions tarafından tasarlanan ve Singapur’daki prömiyerinin hemen ardından Türkiye’ye getirilen Van Gogh Alive sergisinde dünyaca ünlü Hollandalı ressamın 3 binden fazla çalışması 40 yüksek çözünürlüklü projektörden ses sistemiyle birlikte izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Van Gogh’u şu ana kadar 220 bin kişi ziyaret etti

Projeksiyonlar olarak müze içerisindeki kolonlara, duvarlara, tavana ve hatta yere yansıtılan Van Gogh eserleri arasında ressamı dünya çapında üne kavuşturan “Çalışan Adam”, “Yeşil Başlık Giymiş Köylü Kadın”, “Çiçek Açmış Erik Ağacı”, “Vazoda 12 Ay Çiçeği” adlı eserleri de bulunuyor. 15 Mayıs’a kadar açık olacak sergi, ardından 30 Aralık’a kadar Ankara Cer Modern’de de görülebilecek. Şu ana kadar 220 binden fazla ziyaretçiye çeken sergiye giriş ücretleri ise öğenciler için 8, tam 15 TL. 12 yaş altına ise ücretsiz.

Beyoğlu’nda bulunan Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde sergilenen “Goya Zamanının Tanığı” sergisinde ise İspanyol Francisco de Goya’nın (1746-1828) gravür ve yağlıboya çalışmalarına yer veriliyor. Pera Müzesi’nin üç katında sergilenen eserler arasında sanatçının “Kapriçyolar”, “Savaşın Felaketleri”, “Boğa Güreşi”, “Atasözleri ya da Zırvalar” “Kral IV. Carlos ve Kraliçe Maria Luisa’nın Portreleri” gibi ünlü yapıtları da bulunuyor. Sergideki yapıtların değeri yaklaşık 80 milyon Euro. Sergi 29 Temmuz’a kadar ziyarete açık. Sakıp Sabancı Müzesi’nde Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla sergilenen “Rembrandt ve Çağdaşları” adlı sergi ise Hollanda’nın altın ressamlarının tüm ünlü eserlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Sergide Rembrandt’ın yanı sıra Hollanda resminin en önemli isimlerinin bulunduğu 59 sanatçıya ait 74 tablo, 19 desen ve 18 obje yer alıyor. Sergide ayrıca Vermeer’in “Aşk Mektubu” adlı eseri de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder