16 Nisan 2012 Pazartesi

bir otobüs yolculuğu sırasında çizdiği afişle BM'nin yarışmasında 1. oldu.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Toprak, bir otobüs yolculuğu sırasında çizdiği afişle BM'nin yarışmasında 1. oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Bölgesel Bilgi Merkezi (UNRIC) öncülüğünde ve birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen 'Su kaynaklarının yanlış kullanımı, küresel ısınma ve susuzluk' ile ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlatmış olduğu 'The Future We Want' projesi kapsamında dünya çapında düzenlediği 'Damla Reklamları Afiş Yarışması' sonuçlandı. Yarışmaya katılan 45 Avrupa ülkesinden 3 bin 500 proje arasından sıyrılan Onur Toprak’ın yaptığı proje yarışmayı 1. sırada tamamladı.

Bir otobüs yolculuğu sırasında çizdiği afişyle yarışmada 1. olan Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Toprak, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuştu.

Onur Toprak, yarışmanın 1- 21 Mart tarihleri arasında yapılan internet oylaması sonrasında sonuçlandığını söyledi.

Bu yarışmayı 1. sırada tamamladığı için mutlu olduğunu ifade eden Toprak, bu projenin yapılışından itibaren kendisine destek veren öğrencilerine ve dostlarına teşekkür etti. Haziran ayında 'Yenilenebilir kaynaklar' kapsamında gerçekleştirilecek BM Zirvesi'nde gösterilecek birkaç çalışmadan birinin bu çalışma olduğunun altını çizen Toprak, herkesin ulaşamadığı devlet büyüklerinin, farklı ülkelerin bakanlarının bu afişe bakıp bir vicdan muhakemesi yaparak, bu sorunlara daha ciddi eğilebileceklerini ifade etti.

BM tarafından düzenlenen yarışmanın içeriğinde günümüzde bir milyar insanın temiz içme suyuna ulaşamadığının belirtildiğinin altını çizen Toprak, suyun düzenli kullanılması ve gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Toprak, bunun ülkeyle, sınırla, kişiyle alakasının olmadığını, bu dünyada yaşayan insanların temel sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Toprak, "Bu afiş projesiyle de olsa bir şekilde bir farkındalık oluşturabildiysem benim için bu yeterli bir sonuç." şeklinde konuştu.

Kısıtlı sürede yapmış olduğu çalışmasıyla anlatmak istediği şeyin, boşa akıtılan, israf edilen her bir damla suyun, günümüzde ve gelecekte yok olan bir bebeği, bir nesli sembolize ettiğini belirten Onur Toprak, "Bu yüzden biz insanlar, annemizin karnında nasılsak doğduktan sonra da suya göbeğimizden bağlıyız." ifadesini kullandı. BM’nin düzenlediği yarışma sonucunda dereceye girenlere ödüllerinin, haziran ayı içerisinde Paris’te verileceği duyuruldu. adanzyehaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder