29 Nisan 2012 Pazar

Dünya Geliştiriciler Konferansının(WWDC) 11 Haziran - 15 Haziran tarihleri arasında


Apple bugün, her yıl yapılan Dünya Geliştiriciler Konferansının(WWDC11 Haziran - 15 Haziran tarihleri arasında San Fransisco'da Moscone West Merkezinde yapılacağını duyurdu. Beş gün sürecek olan bu yılki konferansta, geliştiriciler iOS ve OS X'in geleceği hakkında, yeni uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olacak bilgiler edinecekler. WWDC sırasında, Apple mühendisleri tarafından sunum yapılacak 100'den fazla teknik oturum düzenlenecek ve geçtiğimiz yılın en önemli uygulamalarının vitrine çıktığı popüler Apple Tasarım Ödülleri verilecek.


Geliştiriciler iOS ve OS X Mountain Lion'un en son yenilikleri, özellikleri ve yeteneklerini keşfedebilecekler ve uygulamalarının işlevlerini, performansını, kalitesini ve tasarımını nasıl olağanüstü bir şekilde geliştirebileceklerini öğrenecekler. Hatta, geliştiriciler kodlarını laboratuvarlara getirip ve Apple mühendisleriyle birlikte çalışarak, uygulamalarını iyileştirmek için geliştirme tekniklerini ve en iyi yöntemleri uygulayabilecekler. 
Apple WWDC 2012'de neler olacak?
• En son iOS ve OS X teknolojilerini geliştirmek, kurmak ve bütünleştirmek için bir dizi özel teknolojik konuda Apple mühendisleri tarafından sunulan 100'ün üzerinde teknik oturum.
• 100'den fazla Apple mühendisinin geliştiricilere uygulamalarındaiOS ve OS X teknolojilerinden nasıl en iyi şekilde yararlanabilecekleri konusunda kod düzeyinde destek ve fikir verdikleri 100 uygulamalı laboratuvar.
• Tüm dünyadan binlerce iOS ve OS X geliştiricisiyle bağlantı kurma fırsatı—geçtiğimiz yıl 60'ın üzerinde ülke temsil edildi.
• Teknoloji, bilim ve eğlence dünyasından önde gelen düşünce sahipleri ve etki yaratan insanlarla çekici ve ilham verici öğle yemeği oturumları.
• Tekniği, yenilikleri ve tasarımlarıyla öne çıkan iPhoneiPad ve Mac uygulamalarının ödüllendirildiği Apple Tasarım Ödülleri. 
Bu yılki konferansa katılamayan geliştiriciler, tüm teknik oturumları, yüklenir yüklenmez ücretsiz olarak Apple Developer web sitesinde (developer.apple.com/videos) izleyebilirler.
Apple WWDC'nin biletlerinin yaklaşık 3 saat içinde tamamen tükendiğini de belirtelim.
WWDC 2012'de beklememiz gereken ne? Apple'ın hazırladığı renkli logo ilgi çekici olsa da herhangi bir ipucu vermiyor. Peki ya bizim beklentilerimiz neler?

- iOS 6 önizlemesi
- OS X Mountain Lion'ın fiyatı ve çıkış tarihi (en azından "bu yaz" çıkacağını biliyoruz)
- Gelecek iPhone (az da olsa bir ihtimal, fakat Ekim civarı bir tanıtım daha mümkün gözüküyor)
- Yeni MacBook Pro ve MacBook Air (olabilir fakat düşük ihtimal)
- "iPad mini" (demedi demeyin!)
ShiftDelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder