31 Mart 2012 Cumartesi

Profesyonel fotoğraf makinelerini daha ufak ve hafif yapmak isteyen üreticiler


Profesyonel fotoğraf makinelerini daha ufak ve hafif yapmak isteyen üreticiler, 2011'de satılan dört profesyonel makineden birisini 'aynasız' yapmayı başardı
Dijital fotoğraf profesyonellerin tercihi olan DSLR (dijital tek lens yansımalı) makineler ciddi bir değişimin eşiğine geldiler. Üreticilerin bu makineleri hantal gövdelerinden kurtarmak istemesi, aynasız fotoğraf makinesiteknolojisinin doğmasına sebep oldu. İçerisindeki aynadan kurtulan makineler, çekilen fotoğraf karesini görmeye yarayan vizör de elektronik olunca daha ufak boyutlara ve düşük ağırlığa sahip oldukları gibi, fiyatları da düştü. Aynasız makineler çeşitli standartlarda üretiliyorlar. Olympus ve Panasonic'in bir araya gelerek ortaya çıkardığı Micro Four Thirds, Leica M sistemi kullanan Epson ve Leica, NX sistemi kullanan Samsung ve Sony ile Nikon 1 sistemini kullanan Nikon ve Pentax bunlardan bazıları. Aynasız makineler DSLR fotoğraf makinelerine oranlayüzde 50 daha ucuz...
MAKİNE DE LENS DE KÜÇÜLDÜ
Bu makinelerin ortak özelliği, DSLR'dan yaklaşık %40 daha ufak boyutta algılayıcıya sahip olmaları, vizör ve çekim için ayna kullanmadıklarından makinenin ağırlığının azalması, ufak lenslerin üretilebilmesi, geniş alan derinliğine sahip olmaları ve profesyonel videoyla fotoğraf konusunda birleşik bir çözüm sunmaları olarak dikkat çekiyor.
DÖRTTE BİRİ 'AYNASIZ'
2008 yılı sonunda piyasaya çıkan aynasız fotoğraf makineleri, birçok fotoğraf makinesi üreticisinin bulunduğu Japonya'da 2011 yılında satılan profesyonel fotoğraf makinelerinin yüzde 50'den fazlasını oluşturdu.
Samsung NX200
NESİ VAR?

l APS-C sistemi
l 20,3 MP fotoğraf, 1080p
l video çözünürlüğü
l 3 inç AMOLED ekran
l USB bağlantı
l 220 g ağırlık
Panasonic GX1
NESİ VAR?

l Micro Four Thirds sistemi
l 16 MP fotoğraf, 1080i video
l çözünürlüğü
l 3 inç dokunmatik
LCD ekran
l USB, HDMI bağlantı
l 318 g ağırlık
ŞİMDİ DE 'YERLİ CEP'
FATİH Projesi'nde tablet ihalesini kazanan General Mobile, Planet adlı akıllı telefonuyla tüm dünyaya açılmayı planlıyor. Firmanın yenilenen yapısı ve vizyonuyla sonucunda ürettikleri ilk telefon Planet piyasaya sürüldü. Alışılmış ölçülerden daha geniş olan telefon 4:3 oranında 4 inçlik bir ekrana sahip. Planet, söylenenleri 7 dilde anlayarak mesaja dönüştürebiliyor ve KDV dahil 999 TL fiyatla satılıyor.
Haftanın oyunu
Angry Birds: Space

ÇIKTIĞI gibi 10 milyon adet indirilme barajını aşan Rovio'nun yeni oyunu Angry Brids: Space kızgın kuşların uzayda da yeşil domuzcukları kovalamasını anlatıyor. Bu sefer için içerisine yer çekimsiz ortam ve gezegenlerin çekim alanı da eklenmiş. Keyifli bir oynanışa sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder