17 Mart 2012 Cumartesi

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Projesi


Kadın Çiftçiler Yarışıyor Projesi

Uşak'ta bu yıl 9.'su yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında kadın çiftçiler il birinciliği için yarıştı.

Uşak'ta bu yıl 9.'su yapılan "KadınÇiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında kadın çiftçiler il birinciliği için yarıştı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasına, Uşak merkez ve 5 ilçeden toplam 6 kadın çiftçi katıldı. Yarışmayı Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü ŞammazDemirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri, yarışmacı olan kadın çiftçilerin yakınları ve davetliler izledi.

Yarışma esnasında kadın çiftçiler ve yakınları heyecanlı anlar yaşadı. Yarışma sonunda; Merkez ilçeden Hülya Mıdık 120 puanla İl birincisi oldu. Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, tarımda verimliliğin önemine değinerek, "Üretimi arttırmak için modern teknikleri uygulayarak bilgiye dayalı tarım anlayışına yönelmek zorundayız" dedi.

Yarışma öncesi açılış konuşması yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Ali Selvi, yarışmanın 9 yıldır yapıldığını belirterek, "Ülkemizde 2004 yılından beri bu yarışmalar yapılıyor. Tarım çalışanlarının yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. En önemlisi de ziraat sanatlarını uygulayan kesimin büyük bölümü kadınlardır. Bu nedenle kadın çiftçilerin teşvik edilip bilgilendirilmesi son derece önemlidir. ilimizde kadın çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantılarını ve beslenme eğitimiyle ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Amacımız kadın çiftçilerimizin bilgilerini tazelemek ve tarım sektöründe var olduklarını ispat etmektir. 2011 yılında 194 ayrı toplantı ile yaklaşık bin kadın çiftçimize eğitim verdik. 2012 yılında da eğitim çalışmalarına önem vereceğiz. Bugün yarışmada il birinciliğini kazanan ekip, 30 Mayıs günü Çankırı'da yapılacak bölge yarışmasında ilimizi temsil edecek.

Bölge yarışmalarının ardından Çanakkale'de Türkiye finali yapılacak.

Bakanlığımız bu yıl Türkiye birinci olan kadın çiftçimize 50 bin TL para ödülü verecek. İ birincisi olan kadın çiftçimizin önce bölgede sonra da ülke finalinde birinci olmasını umut ediyoruz" dedi.

24 BİN KAYITLI ÇİFTÇİ VAR

Vali Özdemir Çakacak ise konuşmasında "İlimizde kayıtlı 24 bin çiftçimiz var. Bunların 9 bin 600'ü kadın çiftçilerden oluşuyor. Tarım sektörünün ülke ekonmisine katkısını hepimiz çok iyi biliyoruz. İlimizdeki çiftçilerin yüzde 40'nı teşkil eden kadınlarımızın eğitimine önem veriyruz. Çünkü onlar tarımsal üretime daha fazla katkı sağlıyor. Tarım sektöründe en önemli konulardan biri verimliliği arttırmaktır. Elimizdeki tarım alanları çoğalmayacağına göre üretimi verimlilikle arttırabiliriz. Bunu gerçekleştirmek için de modern tekniklerle ve bilgiye dayalı bir tarım anlayışına benimsemek zorundayız" dedi.

15 sorulu yarışma sonunda Merkez ilçeyi temsil eden Hülya Mıdık 120 puanla birinci olurken ikincilik için altın soru uygulamasında Karahallı ve Eşme ilçelerinden gelen kadın çiftçiler yarıştı. Altın soru uygulamasının ardından Karahallı'yı temsil eden Adile Uğur 120 puanla ikinci, Eşme'yi temsil eden Necla Güneş üçüncü, Ulubey'yi temsil eden Ayfer Günaydın dördüncü, Banaz'ı temsil eden Neriman Bilgili beşinci ve Sivaslı'yı temsil eden Mukadder Mersin altıncı oldu. Yarışma sonunda kadın çiftçilere ValiÖzdemir Çakacak tarafından çeğrek altın ve çeşitli hediyeler hediye edildi.

Ödül töreninin ardından tarım konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. - Uşak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder