25 Mart 2012 Pazar

İşte 'şartlı' muafiyet için gereken araçlar

Trafik cezasından kurtaran cihazlar!


Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle trafikte seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma yasağı ‘şartlı' olarak kaldırıldı. Buna göre sürücüler, seyir sırasında cep telefonunu ile handsfree, kablo ve bluetooth kulaklıklar ile açık hoparlör aracılığıyla konuşabilecek. Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren, sürücülere sağlanan avantajın önemine işaret ederek, "Bu yöntemlerle hem araç kullanılabilir hem telefonla konuşulabilir. Ancak yine de ciddi ya da önemli bir konuyu konuşmak gerekiyorsa, arabanın durdurulması daha güvenli olacaktır. Sürücünün dikkati dağılabilir. İstenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir" dedi. Resmi Gazete'de 21 Mart'ta yayımlanan yönetmelik değişikliği konusunda bilgi veren Özeren, otomobillerde "el değmeden" 4 şekilde cep telefonuyla konuşulabileceğini söyledi:
BLUETOOTH Bazı cep telefonlarında bluetooth özelliği ve kulaklar bulunuyor. Sürücü, cep telefonunu yanında bir yere koyarak, görüşme yapabilir.
KABLO Telefonlarda kablolu kulaklıklar var. Sürücü, kablolukulaklıkla da trafikte cezaya maruz kalmadan cep telefonu ile görüşebilir. Bu yöntem sağlık açısından da uygun.
ARAÇTA BLUETOOTH Araçlarda radyoya bağlı bluetoothözelliği yer alabilir. Bu "handsfree" (eller boş) anlamına da geliyor. Bu özellik sayesinde sürücü, cep telefonuyla görüşmesini arabanın hoparlörü üzerinden gerçekleştirebilir.
CEP HOPARLÖRÜ Bir diğer yöntem de cep telefonunun hoparlörünü açmak. Sürücü, hoparlörü açarak sesi dışarı verir ve bu yolla el değmeden telefonu kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder