22 Mart 2012 Perşembe

İranlı Grafik Tasarım Ustasından DAÜ'de Konferans

Dünyaca tanınmış grafik tasarımcı,İran Grafik Tasarımcıları Birliği Başkanı ve öğretim üyesi Prof. Ebrahim Haghighi, Doğu AkdenizÜniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi'nde "42 Yıllık Poster Tasarımları: Ebrahim Haghighi" konulu retrospektif bir görsel konferans verdi. 

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, ünlü grafik tasarımcısı Prof. Haghighi'yi fakültede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Görsel konferansta Prof. Haghighi, 42 yıllık kariyeri boyunca hazırladığı tiyatro ve film posterlerinden bir seçkiyi izleyicilerle paylaştı ve posterler hakkında açıklamalar yaptı. Konferans, Haghighi'nin yönetmenliğini yaptığı "Journey" (Yolculuk) isimli kısa film gösteriminin ardından sona erdi. Konferansın sonunda katılımcılara Prof. Ebrahim Haghighi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ile Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Senih Çavuşoğlu imzalı birer katılımsertifikası verildi. 

Fotoğraf sergisi 

Konferansın ardından, Prof. Ebrahim Haghighi ile DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişimTasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ümit İnatçı ve Yrd. Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu'nun çalışmalarının yer aldığı üçlü bir fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergi, 31 Mart 2012 tarihine kadar DAÜ İletişim Fakültesi'nde gezilebilecek. 

Prof. Ebrahim Haghighi kimdir? 

Prof. Ebrahim Haghighi, 1949 Tahran doğumlu olup, Tahran Üniversitesi, Farabi Üniversitesi, TahranSanat Üniversitesi, TV ve Sinema Okulu ile Azad Üniversitesi'nde Görsel Sanatlar Profesörü olarak çalışmalarına devam ediyor. 1970 yılında profesyonel olarak çalışmalarına başlayan Haghighi, grafik tasarım çalışmaları yanında, film, animasyon, sahne ve kostüm tasarımı gibi çalışmalarıyla çeşitli ulusal ve uluslararası festival, bienal ve yarışmadan çok sayıda ödül kazandı. Prof. Haghighi, afiş, kitap kapağı ve illüstrasyonu, fotoğraf, film, animasyon, kaligrafi, baskı resim gibi görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımının birçok alanında çok sayıda ürün ortaya koydu. 

DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün davetiyle gelen Prof. Haghighi, konuk öğretim üyesi olarak Mart sonuna kadar bölümde ders verecek. Prof. Haghighi, yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak "This is Me" (Bu Benim): "Self Portrait" (Öz Portre): "Poster for a Movie" (Bir Film için Poster): "Water, Wind, Fire, Dust" (Su, Rüzgar, Ateş, Toz) başlıkları altında, poster çalışmalarını içeren bir proje gerçekleştiriyor. Prof. Haghighi, lisans öğrencileriyle de bir poster tasarımı atölye çalışması yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder