14 Mart 2012 Çarşamba

İstanbul Tasarım Bienali


Tema ‘Kusurluluk’

13 Ekim-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali ‘tasarıma kültür öğesi olarak farklı bakış açıları sunmayı’ hedefliyor

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
İstanbul bu yıl ilk kez bir Tasarım Bienali’ne ev sahipliği yapacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13 Ekim-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali’nin tanıtım toplantısı önceki gün GalataÖzel Rum İlköğretim Okulu’nda yapıldı. ToplantıyaİKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım Özkaraoğlu, İstanbul Tasarım Bienali küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima katıldı.
Bülent Eczacıbaşı,  “Kentimizin ilk tasarım bienali, İstanbul’un tasarım alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmayı, en geniş kapsamıyla ele aldığı tasarıma bir kültür ögesi olarak farklı bakış açıları sunmayı hedefliyor” dedi.

‘Kusurluluk’ teması altında yapılacak olan bienalde iki ana sergi öne çıkıyor. Bunlardan ilki Emre Arolat’ın İstanbul Modern’de izlenebilecek olan sergisi “Musibet”. Arolat sergisinde hem kentsel dönüşüm ve toplu konut projeleri ile bu projelerin ortaya çıkardıkları gerginlikleri hem de teknolojilerdeki değişimleri, mimari ve moda tasarımı pratikleri arasındaki paralellikleri ele alacak. Küratör Joseph Grima ise Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda “Adhokrasi” başlıklı sergisinde, tasarım dünyasında son dönemde yaşanan değişimleri ortaya koyacak.

Üniversitelere de gidecek
Bienal, üniversitelere de taşınıyor. Öğrencilerin bienal teması çerçevesinde üretecekleri işleri, üniversitelerin binalarında sergilenecek. Tasarım Bienali’ne proje başvuruları  2 Haziran tarihine kadar devam edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder