Teklifin, 14. maddesi üzerinde Ak Parti Grup Başkanvekilleri tarafından verilen önergeyle değişiklik yapıldı. Maddedeki, "Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunlarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen aynı meslek dalında yer alan yükseköğretim programlarına yerleşmelerinde, (b) bendindeki puana ek olarak, yerleştirme puanına ek olarak ortaöğretim başarı puanının yüzde 4'ü yerleştirme puanına eklenir" şeklindeki düzenleme tekliften çıkarıldı. Böylece, meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin tercih yapmaları durumunda eklenen "artı puan" uygulamasına son verildi.
Önergenin gerekçesinde, "Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla" değişikliğe gidildiği ifade edildi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, birinci bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken,"Şu anda mevcut okulların imam yetiştirmek için yeterli olacağı kanaatindeyim. Bir hazırlığımız da yok" dedi.
Dinçer, "Öğretmen ataması ile ilgili sınav kalkacak mı-" sorusuna, "Hayır kalkmayacak, tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız" karşılığını verdi.
Teklifin uygulanmasıyla ilgili maliyetin sorulması üzerine ise Dinçer, "Şu anda yüzde 100 eğitime çıktımızda yaklaşık olarak 130 -160 bin arasında dersliğe ihtiyacımız var. Derslik için maliyet 30 milyar liradır. Ama bu bizim zaten ihtiyacımız. Düzenlemeyle ilgili yüzde 15'lik bir ihtiyaç ortaya çıkıyor" dedi.
Memurlar.net
Bu uygulama eşitlik getirmez aksine eşitsizlik sağlar. Bir meslek öğrencisi normelde kültür derslerini eksik alıyor veyahut meslek dersleri yükü biniyor. Gelelim son sınıflara haftada 24 saat staj eğitimi alıyor işletmede, peki bunu nasıl açıklıyacaksınız... normal liselerde tam zamanlı kültür dersi işlenecekken bu öğrenci alanında işletmede eğitim alsın, bu da yetmek ek puan hakkıda alınsın. Reva bu beee... bu öğrencilerimiz açısından ek puan alamaması çok acı ve üzücü durumdur.
YanıtlaSil