12 Temmuz 2012 Perşembe

Türk tiyatrosuna ''Midas'ın Kulakları'' oyununun yazarı Güngör Dilmen

Türk tiyatrosuna ''Midas'ın Kulakları'' oyununun da arasında olduğu çok sayıda eser kazandıran ve önceki gün İzmir'de vefat eden tiyatro oyunu yazarı Güngör Dilmen, son yolculuğuna uğurlanıyor.
 Video için tıklayınız...

Dilmen için Konak Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk, bir büyük yazarı uğurladıklarını söyledi.

Dilmen'in oyunlarında doğaya, insanlara, tüm canlılara saygı gösterdiğini, oyunlarının bu topraklarda hep sahneleneceğinden emin olunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çelenk, ''İyi ki bu dünyadan bir Güngör Dilmen geçmiş, bize başka dünyaların kapılarını aralamış. Oyunlarında sahne ışıkları yandıkça o da ışıklar içinde yatacaktır'' dedi.

Eski Kültür Bakanı Talat Halman da, Dilmen için ''Yaratıcıydı, dahiydi, şairdi, ilham verendi, evrenselliği sahneye taşıyan eşsiz bir insanımızdı'' ifadelerini kullandı.

Dilmen'in aynı adı taşıyan eşi Güngör Dilmen, ''Filoloji kitaplığında gözlerimiz birbirine aşık oldu. Son konuşmamız da yine gözlerimizle oldu'' dedi.
Kaynak: http://www.haberturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder